Covalis

Ketensamenwerking Ontwikkel Model

Ketensamenwerking is een beproefd middel om  inefficiënties in het proces weg te nemen en daarmee het (nog) onbenutte potentieel in termen van kosten reducties, slimmere oplossingen en vraaggestuurde innovaties te benutten. Een win-win situatie voor alle ketenpartners, maar vooral voor de klant.

KOM-model (Ketensamenwerking Ontwikkel Model)

Om de volwassenheid van ketens en de verschillende ketenspelers in kaart te brengen heeft Covalis het  KOM-model ontwikkeld. Sommige organisatie hebben nou eenmaal 'ketensamenwerking' beter in hun genen zitten dan anderen. Om ketens (en ketenschakels) te helpen hun weg te vinden naar volwassenheid van hun 'keten-DNA', heeft Covalis het KOM-model ontwikkeld.

KOM-model.gif#asset:224


Het KOM-model is een routekaart naar een sterke inkoopketen. Daarbij is het belangrijk om te leren samenwerken met externe ketenspelers, maar ook in de eigen organisatie moet worden gewerkt aan het creëren van een eigen (interne) keten die met elkaar gaat voor de realisatie van de beste prijs/prestatie. Het groeimodel kent dan ook een inside/out-benadering, waarbij men gradueel groeit van een interne naar een externe ketenspeler.

 Naar: advies

 

Deze kennis delen?