Covalis

Waar op letten bij Contractmanagement training?

Voor veel organisaties is contractmanagement belangrijk en daarom hebben ze het op de agenda gezet. Om het echt op de kaart te krijgen is training belangrijk, want het geeft u kennis en achtergrond over de onderwerpen contractbeheer, contractmanagement en leveranciersmanagement

Contractmanagement in de praktijk

In het algemeen blijkt dat invoeren van contractmanagement geen kleine opgave is. Inzicht verkrijgen in het speelveld en de context waarbinnen contracten lopen, blijkt in de praktijk nog niet zo makkelijk. Welke stakeholders zijn er en wat zijn hun belangen bij het contract. En dan nog maar niet te spreken over hoe u grip krijgt op dit geheel en hoe u groei brengt in de resultaten van deze leverancierscontracten. Dus als u besluit om u te laten opleiden let dan vooral of het organisatorische- en mensdeel van contractmanagement voldoende aan bod komen. Of laat u voorlichten door een op uw praktijk ingestelde specialist. 

Contractmanagement is een kwestie van doen

Mensen leren het beste door te doen. Daarom kiezen vele klanten van ons voor een workshop. In een workshop bouwen mensen zelf aan hun kennis, de doelen, een product, een projectplan of het uit de weg werken van een probleem. Met als gevolg dat leren-en-werken hand in hand gaan. Goed voor de samenwerking, het gebruik van het creatief vermogen van de groep en vooral het draagvlak van de plannen.

Wij zien nog al te vaak dat opdrachtgevers workshops willen gebruiken, omdat het trendy is. Deelnemers prikken daar snel doorheen. Belangrijk is een goede voorbereiding om vooraf te weten wat er echt speelt en wat er nodig is. Daarnaast moeten organisaties bereid zijn om de uitkomsten serieus te nemen. Niks is zo frustrerend als de organisatie niets met de uitkomsten van de workshop doet. Slecht voor de ontspannenheid en het vertrouwen van de mensen! En laat dat nou net de belangrijkste succesfactoren zijn voor een workshop die werkt...! 

Naar: Contractmanagement training

Deze kennis delen?