Covalis
Foto Auto Wasstraat1822415 640
10 oktober 2017

Uw contracten door de wasstraat

U zult het vast wel een keer meegemaakt hebben. Er komen facturen voor van diensten waar we eigenlijk geen gebruik meer van maken. Of sterker nog, in januari komt u erachter dat het contract niet tijdig is opgezegd. Met gevolg dat we 11 maanden voor niets betaalden.

Leg uw lidmaatschappen of abonnementen maar eens op een rij. Kijk hoeveel en hoe vaak er gebruik van wordt gemaakt. In onze praktijk komen we tegen dat er tijdschriften voorkomen die geadresseerd zijn aan personen die al geruime tijd de organisatie hebben verlaten. Of softwareprogramma’s worden aangehouden zonder dat deze worden aangeroerd. We zijn het normaal gaan vinden. Vanuit facilitair oogpunt leveren we gewoon en knijpen een oog dicht. Immers het zijn de centen van de organisatie en daar kunnen we toch niets aan doen.

Als u dit herkent en u wilt deze verspilling een halt toe roepen, wordt het tijd om uw contracten eens door de wasstraat te halen. Het voorjaar komt eraan, dus zie het als een voorjaar schoonmaakbeurt. U krijgt overzicht, u helpt uw organisatie er mee en u bewijst er ongetwijfeld ons milieu er ook een dienst mee.

Naar training: Contractmanagement in 1-dag of Regie in Contractmanagement

Artikel delen?