Covalis
Foto 135 Meer Gedaan Krijgen Origineel
23 december 2022

Contractmanagers doen goed werk voor jouw bedrijf! Ze voorkomen ‘weglekken’ van waarde en zorgen voor een goed samenspel met leveranciers. Alleen kiezen veel contractmanagers er voor om zich bescheiden op te stellen. Bang om als arrogant over te komen of het belang van zichtbaarheid niet inzien. Want het hoort toch gewoon bij het werk!

Want waarom zou je jezelf laten zien?

Wil je dat omdat jouw bedrijf het van je verwacht of omdat je er zelf behoefte aan hebt? Zichtbaar zijn omdat het als ‘bedrijfsmores’ zo hoort is een verkeerde beweegreden en gaat je weinig helpen! Wil je ècht meer voldoening van je werk krijgen en daar profijt van hebben, dan volgen hierna een aantal tips.

Hoe jezelf als contractmanager in de kijker zetten?

Dat klinkt eenvoudig én het klinkt als iets dat je gewoon moet doen! Maar dat is het niet. Vele managers praten er over maar geven daar nooit een praktische handleiding bij. Dus ‘hoe doe je dat dan als contractmanager?’

Begin bij het besef dat je als contractmanager veel waardevols hebt in te brengen. Ga staan waar je voor staat! Want bij het opkomen voor jezelf hoort ook jezelf op een natuurlijke wijze laten zien aan je stakeholders. Daarmee straal je trots uit en gaan anderen rekening met je houden. Je zult merken dat ze je gaan raadplegen. En als jij op anderen overkomt als een expert, dan kun je er van uitgaan dat ze naar je luisteren.

Geen borstklopperij, wel zichtbaarheid!

Als je wilt dat stakeholders en leveranciers zicht hebben op jouw kwaliteit, dan is het belangrijk dat ze weten wat jouw mening is en welke ideeën je hebt. Dat is geen borstklopperij! Je mag best trots zijn op je goede werk! Je biedt daarmee anderen een blik in jouw werk en ze krijgen begrip en vertrouwen. Breng je stakeholder goed in kaart, zodat je weet waar je voor hen van toegevoegde waarde kunt zijn. Deel dan de momenten die er toe doen. Want kwaliteit leveren is niet genoeg, je zult het ook moeten laten zien.

Naar: Masterclass Volwaardig Contractmanager  

Foto 136 Volwaardig Contractmanager Website4

Meer weten over de Masterclass Volwaardig Contractmanager?

Ontdek hoe jij je als Contractmanager beter zichtbaar maakt

Ja, ik ontvang graag de brochure Masterclass Volwaardig Contractmanager

vul je naam in en ontvang de brochure

Artikel delen?