Covalis
Img 3304 Hot topic
20 november 2018

Onderhandelingstips

Tip 9:

Los relatieproblemen op door te veranderen hoe je mensen behandeld,  probeer ze in ieder geval niet op te lossen door concessies te doen.

Tip 8:

Iedere onderhandelaar heeft twee belangen. De inhoud en de relatie!

Tip 7:

Een onderhandeling onder vier ogen is goed voor de relatie en vergroot daarmee de kans op succes. Het is altijd het beste om elkaar in de ogen te kunnen kijken.

Tip 6:

Niets is volledig "uitonderhandeld" tot alles "uitonderhandeld" is!

Voordat je een definitieve deal maakt is het essentieel te realiseren dat je nog op eerder sub-deals terug kunt komen. Zo voorkom je dat je prooi wordt van de salamitechniek. Eén salami-plakje is pas volledig akkoord wanneer de hele worst in beeld en akkoord is. “Nothing is agreed until everything is agreed”.

Tip 5: 

Bij alle onderhandelingen moet worden gestreefd naar vergroten van waarde, niet uitsluitend naar verdelen.

Tip 4:

Je onderhandelingsvaardigheid wordt bepaald door kennis, technieken en persoonlijke vaardigheden. Gelukkig zijn dit dingen die je kunnen leren. Dat wil zeggen dat onderhandelen een vaardigheid is die je kunt leren.

Tip 3: 

Beginnend vanuit de veronderstelling dat de andere partij in een onderhandeling tegenstander is, is dit misschien wel de # 1 oorzaak van falen.Onderhandelingstip 1:

Tip 2:

"Veel mensen associeren onderhandelen met vechten en winnen of verliezen. Onderhandelen gaat ten eerste om het vergroten van waarde, daarna pas om de verdeling ervan en het opkomen van jouw belang!".   

Tip 1:

"Doe het !!" Onderhandel!, onderhandel altijd!, “Niet geschoten is altijd mis”. Veel mensen kiezen ervoor niet te onderhandelen en laten daarmee vaak kansen en geld liggen! Maak er een gewoonte van om wel te onderhandelen, bij grote en kleine deals! Kom op voor je belangen! Als je het op een goede manier doet dan zal het de relatie en de samenwerking alleen maar versterken!

Blijf ons volgen

Blijf ons volgen, want dagelijks worden op Linkedin en op deze pagina nieuwe tips aangevuld!

Wil je onderhandelen en krijgen wat je wilt?

Ga dan naar: Leergang Onderhandel en krijg wat je wilt

Artikel delen?