Covalis
Foto 306 Hoe Spreek Ik Aan
1 maart 2023

Vroeger beheerde je het onderhoud, ICT-programma's of de schoonmaak. Tegenwoordig ben je contractmanager! Je gaat over het contract, acteert op afstand en dat voelt 'unheimisch'! Zeer herkenbaar voor de gepokt en gemazelde inhoudsdeskundige die nu contractmanager is. En wat is of wordt dan je nieuwe werk? En hoe vul je dat in? 

Nieuw vakmanschap!

Praktisch contractmanagement twee-punt-nul gaat over nieuw vakmanschap! Goed doorgronden wat er binnen contractrelaties gebeurt en onderzoeken waarom het ene contract nu wel loopt en het andere niet. Om vervolgens die dingen in gang te zetten die er toe doen! Voor vele contractmanagers is dat nieuw en ze ervaren dat als een grote persoonlijke verandering. Want zekerheden van ‘gisteren’ verdwijnen en het lijkt niet meer om de inhoud te gaan. En om je heen zie je een volgende, nieuwe en jonge generatie opkomen, die zich gemakkelijker weet aan te passen aan de nieuwe situatie.

Bedrijven hebben vooral hun diensten de deur uitgedaan. En diensten maken vaak onderdeel uit van het bedrijfsproces. Dat maakt het voor de contractmanager minder ‘tastbaar’. De contracten zijn complexer en de context waarbinnen het contract loopt speelt een grotere rol. Dus hoe hou jij je als praktisch ingestelde contractmanager staande in deze nieuwe dynamiek?

Van reactief naar proactief

Vele contractmanagers komen om in het werk! Ze staan graag klaar voor de interne stakeholder. Hun oriëntatie is sterk gericht op de materie en de input van de leverancier. Activiteiten die veelal reactief van aard zijn! En dit gedrag bepaalt de perceptie van de stakeholder en ook de wijze waarop ze met contractmanagers omgaan. Dat maakt dat vele contractmanagers bezig zijn met de waan-van-de-dag. Terwijl er vele kansen zijn om daar meer pro activiteit in aan te brengen en de maalstroom voor te zijn!

Nieuw vakmanschap ontwikkelen begint met goede scholing! Speciaal voor de contractmanager die zichzelf en het contractmanagement ècht naar een hoger plan wil brengen hebben wij de Masterclass volwaardig contractmanager ontwikkeld.

Praktisch contractmanagement twee-punt-nul begint bij de contractmanager zelf. Als je bereid bent tot zelfreflectie is er een goede start gemaakt. Vaak ligt het niet aan de bereidheid, maar weet je niet hoe! Herkenbaar? Laat je dan adviseren hoe je met meer proactiviteit de baas wordt van je eigen werk!

Foto 136 Volwaardig Contractmanager 999 X 600

Meer weten over de Masterclass Volwaardig Contractmanager?

Breng jezelf en het contractmanagement écht naar een hoger plan!

Ja, ik ontvang graag de brochure Volwaardig Contractmanager!

Vul je naam in en ontvang de brochure

Artikel delen?