Covalis

Samenwerken in de keten is een beproefd middel om  inefficiënties in het proces weg te nemen en daarmee het (nog) onbenutte potentieel in termen van kosten reducties, slimmere oplossingen en vraaggestuurde innovaties te benutten. Een win-win situatie voor alle ketenpartners, maar vooral voor de klant.

Volwassenheidsmodel keten en ketenpartners

Om de volwassenheid van ketens en de verschillende ketenspelers in kaart te brengen heeft Covalis het 'Volwassenheidsmodel keten en ketenpartners' ontwikkeld. Daarmee wordt inzichtelijk gemaakt waar voor ketens en ketenpartners de kansen en het meeste potentieel ligt. Sommige organisatie hebben nou eenmaal 'ketensamenwerking' beter in hun genen zitten dan anderen. Dit model helpt ketens (en ketenschakels) hun weg te vinden naar volwassenheid van hun 'keten-DNA'. 

KOM-model.gif#asset:224

Het volwassenheidsmodel is een routekaart naar een sterke inkoopketen. Daarbij is het belangrijk om een eigen optimale (interne) keten te realiseren voor de beste prijs/kwaliteit en/of waarde  verhouding. Maar ook is het belangrijk om te leren samenwerken met externe ketenspelers. Het groeimodel kent dan ook een inside/out-benadering, waarbij men gradueel groeit van een interne naar een externe ketenspeler.

 Naar: advies

Deze kennis delen?